Διεθνή

Επιστολή βουλευτών προς τον Σολτζ για αλλαγή στάσης στο Ουκρανικό

Επιστολή βουλευτών προς τον Σολτζ για αλλαγή στάσης στο Ουκρανικό
Τι επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον Γερμανό Καγκελάριο βουλευτές και ευρωβουλευτές του SPD

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος είναι επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού SPD βρίσκεται εν μέσω ισχυρών πιέσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και για την εξεύρεση ενός modus vivendi με τη Ρωσία εν όψει του τεράστιου οικονομικού και κοινωνικού πλήγματος που επιφέρει στην ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρωζώνης η ενεργειακή κρίση.
Βουλευτές και ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική στο Ουκρανικό και να σταματήσει της αθρόες αποστολές όπλων αποσυμπλεκόμενη από το άρμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euroactiv.

Το «Zeitenwende»

Ως συνέπεια του «Zeitenwende», του επανεξοπλισμού, που παρατήρησε ο Scholz, η γερμανική κυβέρνηση αύξησε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ και για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξήγαγε όπλα.
Τα εξέχοντα μέλη του SPD εκδήλωσαν την αντίθεση τους με αυτή τη στάση και απέστειλάν επιστολή υπογεγραμμένη από πολλούς βουλευτές και ευρωβουλευτές στον Scholz, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Τα όπλα πρέπει να είναι σιωπηλά!».
«Η κλιμάκωση (του πολέμου στην Ουκρανία) πρέπει να σταματήσει», αναφέρει η επιστολή, η οποία ζητά ένα «modus vivendi».

Ειρήνευση…

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/638860/germania-vouleftes-tou-spd-pros-scholz-na-ta-vroyme-me-ti-rosia-sto-oukraniko-oxi-stis-apostoles-oplon

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης