Ενέργεια

ΜΟΗ: Σημαντική εξαγορά στα βιοκαύσιμα – Προβλέψεις για καθαρά κέρδη 299 - 325 εκατ. στο β΄τρίμηνο από τους αναλυτές

ΜΟΗ: Σημαντική εξαγορά στα βιοκαύσιμα – Προβλέψεις για καθαρά κέρδη 299 - 325 εκατ. στο β΄τρίμηνο από τους αναλυτές
Με την εξαγορά  της VERD, ο Όμιλος Motor Oil πρωτοπορεί στις επενδύσεις και τη δραστηριοποίηση στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας

Σημαντική εξαγορά στον τομέα των βιοκαυσίμων – κυκλικής οικονομίας ανακοίνωσε ο Όμιλος Motor Oil, ο οποίος σήμερα 30/8 ανακοινώνει τα αποτελέσματα του β΄τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Αναμένονται κέρδη ρεκόρ, με τους αναλυτές να τα προσδιορίζουν από 299 – 325 εκατ. ευρώ σε καθαρό προσαρμοσμένο επίπεδο.

Σταθερά αναπτυσσόμενος στη στρατηγική του για την Ενέργεια του Μέλλοντος, ο Όμιλος Motor Oil προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» («VERD»).

Με την εξαγορά  της VERD, ο Όμιλος Motor Oil πρωτοπορεί στις επενδύσεις και τη δραστηριοποίηση στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης βιολογικών προϊόντων, αποβλήτων και προϊόντων προς απόρριψη για την παραγωγή ενέργειας και νέων καυσίμων, φιλικότερων προς το περιβάλλον.

Η VERD ιδρύθηκε το 2005 και έχει σαν αντικείμενο εργασιών της την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων. H εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής βιοντήζελ στον Βόλο με παραγωγική ικανότητα 80,000 τόνων βιοντήζελ ετησίως.

Επιπλέον, η VERD ηγείται στον κλάδο της συλλογής απόβλητων βρώσιμων ελαίων στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ ΑΕΒΕ. Το Πράσινο Λάδι συλλέγει ετησίως περίπου 25,000 τόνους απόβλητων ελαίων, τους οποίους σήμερα ανακυκλώνει, χρησιμοποιώντας τους για τη παραγωγή πράσινου καυσίμου με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με βάση την πλατφόρμα της VERD και του Πράσινου Λαδιού και σε συνδυασμό με το δίκτυο, την παραγωγική βάση αλλά και την ευρύτερη υποστήριξη και παρουσία του Ομίλου, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός ηγέτης στο χώρο των ανανεώσιμων καυσίμων αλλά και της κυκλικής οικονομίας, ο οποίος θα αφοσιωθεί στην παραγωγή και εμπορία βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το 2021 η VERD είχε κύκλο εργασιών €27,7 εκατ. και EBITDA €2,3 εκατ. Η εταιρεία απασχολεί 67 εργαζομένους.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των εποπτικών αρχών.Η Ενέργεια του Μέλλοντος διατρέχει όλους τους πυλώνες ανάπτυξης του Ομίλου Motor Oil. Ο Όμιλος προχωρά με το βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον, με στοχοπροσήλωση στις επενδύσεις με αξία και αναπτυξιακή δύναμη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Οι προβλέψεις για τα κέρδη του β' τριμήνου

Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από 299 εκατ. ως 325 εκατ. ευρώ προβλέπουν οι αναλυτές για τα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου της Motor Oil.

Σύμφωνα με την BETA, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στα περιθώρια διύλισης, στην έναρξη λειτουργίας της επένδυσης στην Naphtha και στις ανακοινώσεις που αφορούν ην ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του χαρτοφυλακίου του Ανέμου.

Το conference call με τους επενδυτές – αναλυτές είναι αύριο (31/8) στις 6 το απόγευμα.

Προσαρμοσμένο EBITDA για το β΄ τρίμηνο του 2022 στα 430 εκατ. με καθαρά κέρδη 315 προβλέπει η Euroxx για Motor Oil.

Αντίστοιχα, η Πειραιώς Securities προβλέπει EBITDA  470 εκατ. (προσαρμοσμένο) και καθαρά κέρδη 325.

H Eurobank προβλέπει EBITDA 420 εκατ.

Σύμφωνα με την BETA, το Προσαρμοσμένο EBITDA θα κινηθεί στα 437 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 299 εκατ. Το συνολικό EBITDA στα 512 με καθαρά αποτέλεσμα 352.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης