Ενέργεια

Συνομιλίες Engie - Sonatrach για την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου στη Γαλλία

Συνομιλίες Engie - Sonatrach για την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου στη Γαλλία
Η Αλγερία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία και τη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας

Ο γαλλικός κολοσσός φυσικού αερίου Engie βρίσκεται σε συνομιλίες με την αλγερινή Sonatrach σχετικά με τις δυνατότητες ενίσχυσης των εξαγωγών φυσικού αερίου στη Γαλλία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και όχι για αυτόν τον χειμώνα, δήλωσε στέλεχος της Engie, σύμφωνα με το Reuters.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Engie, Catherine Macgregor, - σύμφωνα με το Bloomberg - η οποία συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του Μακρόν, συναντήθηκε με τον υπουργό ενέργειας της Αλγερίας και τον επικεφαλής της κρατικής Sonatrach, μετέδωσε το Europe 1. Η Γαλλία προμηθεύεται περίπου το 8% του φυσικού αερίου της από την Αλγερία, ανέφερε. 

Η Αλγερία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία και τη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, και έχει ανακαλύψει νέα κοιτάσματα που έχουν προσελκύσει αυξανόμενο ενδιαφέρον. Η αλγερινή κυβέρνηση υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με την Ιταλία για αυξημένες αποστολές φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης