Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε δύο κατευθύνσεις η στρατηγική της Κομισιόν

Σε δύο κατευθύνσεις η στρατηγική της Κομισιόν
Πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου και αποσύνδεση των τιμών ρεύματος

 H Κομισιόν προετοιμάζει 2 πακέτα μέτρων για την ενέργεια:  Το ένα θα είναι βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα οριστούν και ανακοινωθούν σε χρονικό ορίζοντα εβδομάδων, αλλά δουλεύει και σε ένα πακέτο μακροπρόθεσμο για την διαρθρωτική αλλάγή της αγοράς της ηλεκρικής ενέργειας της Ε.Ε. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι αυτά που θα συζητήσουν οι Υπουργοί Ενέργειας την επόμενη Παρασκευή και θα περιλαμβάνουν σίγουρα ένα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Στόχος τα 20 GW το 2030 για τις χώρες της Βαλτικής

Οι χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική Θάλασσα συμφώνησαν να επταπλασιάσουν την υπεράκτια αιολική ικανότητα έως το 2030, σε 20 γιγαβάτ, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν σε σύνοδο κορυφής για την ενέργεια στην Κοπεγχάγη.

Οι χώρες της Βαλτικής Θάλασσας συμφώνησαν να επταπλασιάσουν την υπεράκτια αιολική τους ενέργεια έως το 2030, σε 20 γιγαβάτ, για να απεξαρτηθούν από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν που οργάνωσε τη συνάντηση στη Κοπεγχάγη στην οποία μετείχαν επίσης η Γερμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία.

"Συμφωνήσαμε να επταπλασιάσουμε την αιολική ενέργεια στη Βαλτική Θάλασσα έως το 2030", τόνισε η Δανή πρωθυπουργός. "Είμαστε στη γραμμή του μετώπου της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας", δήλωσε. "Σε αυτόν τον πόλεμο, ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και έφερε την Ευρώπη, όπως όλοι γνωρίζουμε, στο χείλος μιας ενεργειακής κρίσης με τις τιμές της ενέργειας να εκτινάσσονται".

Αυτά τα 20 γιγαβάτ, που αναμένεται σύμφωνα με την Κοπεγχάγη να τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστον 20 εκατομμύρια νοικοκυριά, "είναι περισσότερα από την τρέχουσα υπεράκτια αιολική δυναμικότητα σε όλη την ΕΕ", υπογράμμισε η Φρεντέρικσεν.

.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης