Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δριμύ κατηγορώ Κρεμλίνου στη Δύση για τις δραστηριότητες της Gazprom

Δριμύ κατηγορώ Κρεμλίνου στη Δύση για τις δραστηριότητες της Gazprom
Μετάθεση των ευθυνών

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε εκ νέου σήμερα (1/9) την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θέτει εμπόδια στις δραστηριότητες της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom, καθώς οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας μειώνονται και ο κρίσιμος αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 είναι κλειστός για συντήρηση, σύμφωνα με το Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexey  Miller, δήλωσε χθες (31/8) ότι οι δυτικές κυρώσεις ευθύνονται για το γεγονός ότι η Siemens Energy δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την τακτική συντήρηση του εξοπλισμού για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, ο οποίος επί του παρόντος είναι κλειστός για τρεις ημέρες συντήρησης.

Το μεγάλο ερώτημα

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οριστικού κλεισίματος του αγωγού, ο Peskov είπε ότι το ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται στη Siemens Energy και τη Gazprom.

«Η Gazprom είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά έχουν δημιουργηθεί εμπόδια στην ευρωπαϊκή πλευρά - νομικά και τεχνικά - που εμποδίζουν την Gazprom να εργαστεί» τόνισε.Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που επιβλήθηκαν σε αντίποινα για τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία, εμποδίζουν την Gazprom να εξάγει το πλήρες συμπλήρωμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη» τόνισε.

Από την πλευρά της βέβαια, η Siemens Energy, η οποία συνήθως συντηρεί τους στροβίλους, ανέφερε ότι δεν εμπλέκεται στις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιεί η Gazprom σε σταθμό συμπιεστών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης