Ενέργεια

Επένδυση της Γερμανίας σε νέο τέρμιναλ φυσικού αερίου

Επένδυση της Γερμανίας σε νέο τέρμιναλ φυσικού αερίου
Ανεβαίνει ο αριθμός των τέρμιναλ για τη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ναυλώσει έναν ακόμη πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για τον χειμώνα 2023/24, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε, ως μέρος της στρατηγικής της για διαφοροποίηση από τη ρωσική ενέργεια.

Η πέμπτη κρατική πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) θα έρθει στο Wilhelmshaven, όπου έχει ήδη προγραμματιστεί ένα άλλο FSRU, και έχει χωρητικότητα 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, τόνισε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Reuters.

«Κάθε βήμα απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck, ανακοινώνοντας την επιλογή των εταιρειών του υπουργείου για τη διαχείριση του FSRU.

Η E.ON Green Gas (EONGn.DE), η Engie (ENGIE.PA) και η γερμανική Tree Energy Solutions (TES) θα διαχειρίζονται το νέο τερματικό, το οποίο είπαν ότι θα ξεκινήσει πριν από την περίοδο θέρμανσης του 2023.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Γερμανία μίσθωσε τον Μάιο τέσσερις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) για την εισαγωγή τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως θαλάσσιου φυσικού αερίου, εκ των οποίων δύο πρόκειται να διατεθούν φέτος. Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ένα πέμπτο FSRU θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία από μια ιδιωτική κοινοπραξία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης