Ενέργεια

CEO Engie: Ο κόσμος της ενέργειας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος

CEO Engie: Ο κόσμος της ενέργειας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος
Η Ρωσία αντιπροσωπεύει τώρα λιγότερο από το 4% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Engie σε σύγκριση με το 17% πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία,

Ο ενεργειακός τομέας της Ευρώπης διέρχεται μια «εξαιρετική κρίση», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της Engie, προσθέτοντας ότι τα τρέχοντα γεγονότα, που διαμορφώνονται κυρίως από τη μείωση των ρωσικών εισαγωγών και την απαραίτητη στροφή προς την πράσινη ενέργεια, αποτελούν «σημείο καμπής».

«Ο κόσμος της ενέργειας όπως τον ξέραμε δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος», είπε η Catherine MacGregor στο ραδιόφωνο RTL. Ερωτηθείσα εάν η Engie, ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Γαλλίας στα νοικοκυριά, μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, η MacGregor είπε ότι είναι «πολύ σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό το μήνυμα της ενεργειακής νηφαλιότητας παραμένει εξαιρετικά σημαντικό», εκτός εάν οι ιδιαίτερα έντονες καιρικές συνθήκες οδηγήσουν σε ασυνήθιστα υψηλή ζήτηση.

Η διαμάχη

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα κλιμακώθηκε η διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών, με τον ενεργειακό κολοσσό της Gazprom να ανακοινώνει ότι αναστέλλει πλήρως από την Πέμπτη (1/9) τις παραδόσεις φυσικού αερίου στον γαλλικό όμιλο, λόγω της αθέτησης πληρωμής για τις παραδόσεις που έγιναν τον Ιούλιο.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει τώρα λιγότερο από το 4% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Engie σε σύγκριση με το 17% πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την προσφορά τους τελευταίους μήνες να μειώνεται σε μόλις 1,5 TWh, δήλωσε η εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Η γαλλική κυβέρνηση είπε ότι η χώρα έπρεπε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 10% προκειμένου να αποφευχθούν οι διακοπές του φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης