Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανική εταιρεία θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια για την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στη Βοσνία

Γερμανική εταιρεία θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια για την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στη Βοσνία
Τα δύο πάρκα είναι το πρώτο μέρος ενός μεγαλύτερου έργου που θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο ακόμη αιολικών πάρκων

Γερμανική εταιρεία συμφώνησε να κατασκευάσει δύο αιολικά πάρκα στη δυτική Βοσνία αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, το πρώτο μέρος ενός έργου 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η γερμανική πρεσβεία.

Η συμφωνία για την κατασκευή αγροκτημάτων στις πόλεις Glamoc και Bosansko Grahovo στην αυτόνομη Βοσνιακή-Κροατική Ομοσπονδία της Βοσνίας υπεγράφη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τον Ivan Vukadin, πρωθυπουργό του Canton 10 της Ομοσπονδίας, και τον Andreas Chollet, διευθυντή ανάπτυξης της γερμανικής εταιρείας wpd GmbH.

Τα δύο πάρκα είναι το πρώτο μέρος ενός μεγαλύτερου έργου που θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο ακόμη αιολικών πάρκων στην κοντινή πόλη Λίβνο - ένα αιολικό πάρκο που θα παράγει 1.000 μεγαβάτ (MW) ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε η ανακοίνωση .
Η Δυτική Βοσνία χαρακτηρίζεται από ψηλά οροπέδια, γεγονός που την καθιστά ευνοϊκή για την παραγωγή ενέργειας από τον άνεμο.

Μια κοινοπραξία κινεζικών εταιρειών συμφώνησε πέρυσι να κατασκευάσει ένα αιολικό πάρκο 84 μεγαβάτ (MW) με κόστος περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή, κοντά στην πόλη Tomislavgrad, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη της Βοσνίας με ετήσια παραγωγή 236,6 γιγαβατώρες (GWh ) της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Βοσνία, η οποία παράγει σχεδόν όλη την ισχύ της από άνθρακα και υδροηλεκτρικά, αλλά στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας στα Δυτικά Βαλκάνια, με την παραγωγή ενέργειας να αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης