Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διπλό πλαφόν στις εισαγωγές και στα TTF, αλλαγές στην διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρισμού και γραμμές χρηματοδότησης στο προσχέδιο

Διπλό πλαφόν στις εισαγωγές και στα TTF,  αλλαγές στην διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρισμού και γραμμές χρηματοδότησης στο προσχέδιο
Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters για το προσχέδιο της τσέχικης προεδρείας ενόψει της Συνόδου στις 9 Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Πακέτο μέτρων για την Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της 9ης Σεπτεμβρίου έχει προετοιμαστεί σύμφωνα με προσχέδιο κατά το Reuters.
Τι θα περιέχει το προσχέδιο αυτο:

- Πλαφόν για τις τιμές εισαγωγής του φυσικού αερίου από την Ρωσία.
- Πλαφόν για τις τιμές φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρισμού.
Πρόκειται για τα πρίφημα συμβόλαια TTF, που μετά την μεγάλη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας στα 210 ευρώ/MWh αναμένεται να ανακάμψουν επιθετικά σήμερα 5/9  μετά το κλείσιμο του Nord Stream.
- Eνδεχόμενη απόσυρση για τις μονάδες φυσικού αερίου από το ευρωπαϊκό σύστημα διαμόρφωσης των τιμών ηλεκτρισμού προσωρινά.

Επίσης θα προσφερθούν γραμμές πιστοληπτικές από το ευρωπαϊκό σύστημα για τους συμμετέχοντες στην ενεργειακή αγορά και ειδικά για εταιρίες κοινής ωφέλειας που αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένα margin calls, δηλαδή ενέχυρα ασφαλείας, τα οποία τηρούν για μελλοντικές παραδόσεις ηλεκτρικής ενέργειας και κινδυνεύουν με χρεοκοπία, λόγω της ανόδου των ενεργειακών τιμών.
Αυτά περιλαμβάνονται στο προσχέδιο της τσεχικής προεδρίας

Η Φιλανδία και η Σουδία προέβησαν σε αντίστοιχες χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Νέο πακέτο 65 δισ από την Γερμανία

Παράλληλα η Γερμανία ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 65 δισ για τα νοικοκυριά της.
Τα βασικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σολτζ περιλαμβάνουν αναδιανομή κερδών από τα λεγόμενα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιριών σε συνταξιούχους, φοιτητές, γονείς και ανέργους.
Ο Σολτζ κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τον Πούτιν σαν υπεύθυνο της κρίσης.
Τα 40 δισ αποτελούν χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αναφέρουν οι πληροφορίες και τα υπόλοιπα 25 δισ από λοιπές πηγές.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης