Διεθνή

Προειδοποιήσεις Μελόνι για ευρύτερους κινδύνους από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Προειδοποιήσεις Μελόνι για ευρύτερους κινδύνους από τη σύγκρουση στην Ουκρανία
Η Μελόνι ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος σε μια κεντροδεξιά συμμαχία με το Κόμμα της Λέγκας και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία πρόκειται να ηγηθεί μιας νέας ιταλικής κυβέρνησης με δύο κόμματα που κάποτε βρίσκονταν κοντά στη Μόσχα, προειδοποίησε την Κυριακή (4 Σεπτεμβρίου) για τον κίνδυνο που ενέχει για τα δυτικά έθνη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για την «κορυφή του παγόβουνου» σε έναν αγώνα για επιρροή.

«Αν η Ουκρανία πέσει και η Δύση χαθεί, ο μεγάλος νικητής δεν θα είναι η Ρωσία του (Βλαντιμίρ) Πούτιν, αλλά η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ», δήλωσε η Μελόνι, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας, σε επιχειρηματικό συνέδριο.«Και όσοι είναι πιο αδύναμοι στη Δύση, δηλαδή η Ευρώπη, κινδυνεύουν να βρεθούν υπό κινεζική επιρροή. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε αυτή τη μάχη», πρόσθεσε στο φόρουμ Ambrosetti στη βόρεια Ιταλία.

Η Ρωσία έχει επιδιώξει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Κίνα του προέδρου Σι μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Η Μελόνι ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος σε μια κεντροδεξιά συμμαχία με το Κόμμα της Λέγκας και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο βρίσκεται σε πορεία σαφούς νίκης στις εκλογές της Ιταλίας στις 25 Σεπτεμβρίου, γεγονός που την καθιστά έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης