Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανία: Σχέδιο 115 δισ. δολ. για την μείωση των λογαριασμών ρεύματος

Βρετανία: Σχέδιο 115 δισ. δολ. για την μείωση των λογαριασμών ρεύματος
Στο επίκεντρο των πολιτικών της Truss η προστασία των καταναλωτών

Τον περιορισμό της άνευ προηγουμένου ανόδου των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, προωθεί η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Liz Truss, μέσω νέου πακέτου επιδοτήσεων 115 δις. δολ, σύμφωνα με το Reuters.

Με τη Βρετανία να αντιμετωπίζει μια μακρά ύφεση που πυροδοτήθηκε από τον σχεδόν τετραπλασιασμό των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών, η Truss δήλωσε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

Oι επικρίσεις

Η Deutsche Bank είπε ότι η αντιστάθμιση της τιμής της ενέργειας και οι υποσχόμενες φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν να κοστίσουν 179 δισεκατομμύρια λίρες, ή περίπου το ήμισυ του ποσού που ξόδεψε η Βρετανία για την πανδημία του COVID-19.

Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να ορίσει νέες πηγές ενεργειακού εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης έως και 130 αδειών εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και κατάργηση της απαγόρευσης του fracking, εάν συμφωνήσουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Θα αναλάβουμε δράση άμεσα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις με τους υψηλούς λογαριασμούς, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία αυτών των προβλημάτων, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση. Θα εκθέσουμε τα σχέδιά μας για να υλοποιήσουμε αυτή την υπόσχεση και να οικοδομήσουμε μια ευημερούσα Βρετανία για όλους» τόνισε η υπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης