Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισπανία: Aύξηση 27% στις εισαγωγές φυσικού αερίου τον Ιούλιο λόγω του LNG

Ισπανία: Aύξηση 27% στις εισαγωγές φυσικού αερίου τον Ιούλιο λόγω του LNG

Το ρωσικό αέριο αντιπροσώπευε το 14,5% των ισπανικών εισαγωγών, διπλάσιο από πέρυσι, ενώ το αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευε το 23% των εισαγωγών, από 9,2%

 

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Ισπανίας τον Ιούλιο εκτινάχθηκαν κατά 27% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, αυξήθηκαν στα ύψη, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Πέμπτη.

Η Ισπανία εισήγαγε το ισοδύναμο των 36.606 γιγαβατώρων (GWh) φυσικού αερίου τον Ιούλιο, δήλωσε η Cores, του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Οι αποστολές LNG υπερδιπλασιάστηκαν και αντιπροσώπευαν το 72% των συνολικών εισαγωγών, ενώ οι αγορές μέσω αγωγών, κυρίως από την Αλγερία, μειώθηκαν κατά 38%, ανέφερε η Cores στη δήλωση.
Η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ισπανία αυξήθηκε το καλοκαίρι καθώς αρκετοί καύσωνες ενίσχυσαν τη ζήτηση για κλιματισμό και η ξηρασία περιόρισε την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η χώρα εξαρτάται από τις παραδόσεις LNG δια θαλάσσης και από έναν αγωγό που συνδέεται με την Αλγερία, η οποία βρίσκεται σε διπλωματική διαμάχη με την Ισπανία για τη Δυτική Σαχάρα.

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης έγινε πιο οξεία από τη στιγμή που η Ρωσία σταμάτησε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε να μειώσει όλες τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν η Ευρώπη επιβάλει ανώτατα όρια τιμών.

Τον περασμένο μήνα, οι ισπανικές εταιρείες φυσικού αερίου έφθασαν την αποθήκευση στο 80% της χωρητικότητας, σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου Enagas.

Τον Ιούλιο, το ρωσικό αέριο αντιπροσώπευε το 14,5% των ισπανικών εισαγωγών, διπλάσιο από πέρυσι, ενώ το αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευε το 23% των εισαγωγών, από 9,2%.

Οι ισπανικές εταιρείες αύξησαν τις εισαγωγές LNG από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά οι ετήσιες παραδόσεις θα παραμείνουν περίπου στο 7% των εισαγωγών ως συνήθως, δήλωσε αυτή την εβδομάδα η υπουργός Ενέργειας Teresa Ribera.

Η Ισπανία επανεξήγαγε 4.329 γιγαβατώρες φυσικού αερίου, κυρίως στη Γαλλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης