Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq, 1,5% για τον S&P και 2,3% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq, 1,5% για τον S&P και 2,3% για τον energy sector

425 μονάδες κέρδισε ο Dow

Ράλι στη Wall Street την Παρασκευή καθώς η αγορά περιορίζει μια ισχυρή εβδομαδιαία απόδοση, ανακάμπτοντας από την ύφεση που προκάλεσε η Federal Reserve.

Ο Dow Jones κέρδισε 377 μονάδες ή 1,19% στις 32,151 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,53% στις 4,067 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,3% στις 612,21 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,11% στις 12,112 μονάδες.

Οι μετοχές της DocuSign σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 10% αφού η εταιρεία ηλεκτρονικών συμφωνιών ανακοίνωσε πτώση κερδών. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης μια πρόβλεψη εσόδων για το τρίτο τρίμηνο που ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες είναι σε ρυθμό για να κλείσουν ένα σερί ήττας τριών εβδομάδων. Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,84% την εβδομάδα, ενώ ο S&500 σημείωσε άνοδο 3,83% και ο Nasdaq 4,22% υψηλότερα.

Οι μετοχές ήταν ασταθείς πρόσφατα, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες αυτόν τον μήνα επηρέασαν στη Wall Street, αφού ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ξανά ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού.

«Η περίπτωση της συνεχιζόμενης bear market είναι ότι η Fed θα συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική, να αποσύρει τη ρευστότητα από την αγορά και να προκαλέσει ύφεση στις μετοχές», δήλωσε ο David Donabedian, επικεφαλής επενδύσεων της CIBC Private Wealth US. «Αλλά η ανάκαμψη της αγοράς αυτής της εβδομάδας έδειξε ότι υπάρχει συνεχής ανθεκτικότητα στην οικονομία που ενισχύεται από ευνοϊκές οικονομικές εκθέσεις».

Ωστόσο, ο Donabedian πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι οι μετοχές έχουν φτάσει ακόμα στον πάτο της bear market.

«Πράγματι, το ταξίδι στην επόμενη ανοδική αγορά θα πάρει χρόνο και θα σηματοδοτηθεί από μια σειρά από πισωγυρίσματα και ανακάμψεις», είπε.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 3% την Παρασκευή, υποστηριζόμενες από πραγματικές και επαπειλούμενες περικοπές στην προσφορά, αν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κατέγραψαν την δεύτερη εβδομαδιαία πτώση καθώς οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων και οι περιορισμοί της Κίνας για τον COVID-19 επηρέασαν τις προοπτικές ζήτησης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη εάν επιβληθούν ανώτατα όρια τιμών και μια μικρή περικοπή στα σχέδια παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα υποστήριξε επίσης τις τιμές.
Η έκθεση για τον μεγάλο πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσει εάν αυτό το ράλι της αγοράς θα συνεχιστεί

Το Brent σημείωσε άνοδο 33,7% στα 92,45 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε 3,7%, στα 86,65 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης