Ενέργεια

Ιταλική δημοσκόπηση: Οι Ιταλοί θέλουν «βιώσιμους» λογαριασμούς ενέργειας

Ιταλική δημοσκόπηση: Οι Ιταλοί θέλουν «βιώσιμους» λογαριασμούς ενέργειας
Το διάταγμα ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ θα εξεταστεί την Τρίτη (13/9)

Δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, οι ψηφοφόροι δίνουν προτεραιότητα σε οικονομικά ζητήματα, ιδίως στην ανάγκη να καταστούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας βιώσιμες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Επιπλέον, η πλειοψηφία λέει ότι η χώρα τους πρέπει να «μετράει περισσότερο στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του CISE-ICCP, που αναμεταδίδει το euractiv,  τα σημαντικότερα ζητήματα ενόψει της ψηφοφορίας είναι η διασφάλιση βιώσιμων τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (92%), η καταπολέμηση της ανεργίας (90%) και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των γυναικοκτονιών (89%).

Η οικονομική στήριξη για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών υποτίθεται ότι θα ερχόταν μέσω ενός νομοθετικού διατάγματος με την ονομασία «Aid-bis», της δεύτερης κρατικής δράσης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών, αλλά έχει κολλήσει στη Γερουσία.

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για την έγκριση του νόμου. Το διάταγμα ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ θα εξεταστεί την Τρίτη (13/9).

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης