Τελευταία Νέα

Bloomberg: Η Κομισιόν ζυγίζει τους φόρους από ΑΠΕ - Τα ποσοστά για τα διυλιστήρια

Bloomberg: Η Κομισιόν ζυγίζει τους φόρους από ΑΠΕ - Τα ποσοστά για τα διυλιστήρια
Οι τελικοί αριθμοί θα πρέπει να εγκριθούν από τους επιτρόπους της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού των εσόδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πυρηνικών από 180 έως 200 ευρώ/MWh, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αύριο (14/9) μάλιστα είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση του σχεδίου της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Στις προτάσεις, περιλαμβάνεται το σχέδιο έκτακτης και προσωρινής εισφοράς στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων ύψους τουλάχιστον 33% των επιπλέον κερδών τους,

Η βάση θα είναι τα κέρδη προ φόρων του οικονομικού έτους 2022 που είναι πάνω από 20% υψηλότερα από τον μέσο όρο των τριών ετών που ξεκινούν το 2019.

Επίσης, για να μειωθεί η ζήτηση ενέργειας, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ εξετάζει έναν στόχο μείωσης της συνολικής κατανάλωσης κατά 10% και έναν υποχρεωτικό στόχο μείωσης της ζήτησης κατά τις επιλεγμένες ώρες αιχμής κατά 5%. Οι τελικοί αριθμοί θα πρέπει να εγκριθούν από τους επιτρόπους της ΕΕ που συνεδριάζουν σήμερα και στη συνέχεια θα απαιτηθεί η υπογραφή από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Τέλος, την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν διαφωνίες ανάμεσα στους υπουργούς για τα προτεινόμενα μέτρα και είναι πολύ πιθανό, ορισμένες κυβερνήσεις να πιέσουν για αλλαγές στο σχέδιο της προέδρου της Επιτροπής Ursula von der Leyen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης