Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Το έγγραφο της Κομισιόν για τα μέτρα στην ενέργεια

Reuters: Το έγγραφο της Κομισιόν για τα μέτρα στην ενέργεια
Επόμενη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 30 Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen αναμένεται να περιγράψει σήμερα από το Στρασβούργο τις επιλογές της Κομισιόν για να στηριχθούν οι καταναλωτές.

Προσχέδιο που είδε το πρακτορείο Reuters, περιγράφει τους άξονες των προτάσεων της Κομισιόν στα κράτη μέλη της Ένωσης. Όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει, μετά την ανακοίνωση, να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες της πρότασης, την οποία ενδεχομένως θα εγκρίνουν σε συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι προτάσεις

Όχι πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Το προσχέδιο προβλέπει ότι αυτές θα καταβάλουν το 33% των φορολογητέων πλεονασματικών κερδών που σημείωσαν κατά το οικονομικό έτος 2022 για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος.

Πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ, με ανώτατο όριο εσόδων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα 180 ευρώ/MWh

Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει την επιβολή ενός υποχρεωτικού στόχου μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον χειμώνα πανευρωπαϊκά.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης