Περιβάλλον

Καιρός: Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και το Σάββατο και θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή
Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο με εξασθενημένους ανέμους, ενώ σε ορισμένες περιοχές -όπως στη Θεσσαλία - ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο αύριο αναμένονται μπόρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και το Σάββατο και θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-09-22

Αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-09-22
Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης