Ενέργεια

Deal Putin - Erdogan: Έκπτωση 25% στο ρωσικό αέριο, πληρωμές με λίρες και ρούβλια, συνεργασία στο Αkkuyu

Deal Putin - Erdogan: Έκπτωση 25% στο ρωσικό αέριο, πληρωμές με λίρες και ρούβλια, συνεργασία στο Αkkuyu
Στόχος του Erdogan είναι οι εκπτώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και οι πληρωμές σε λίρες για τις εισαγωγές ενέργειας
Στενότερους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, επιδιώκει ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, καθώς προσπαθεί να σταθεροποιήσει την προβληματική οικονομία της Τουρκίας, ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.
Ο λογαριασμός της Τουρκίας για το φυσικό αέριο πρόκειται να ξεπεράσει φέτος τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας.

Εκπτωση και πληρωμή σε τουρκικές λίρες

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο Vladimir Putin την Παρασκευή, ο Erdogan πέτυχε έκπτωση 25% για το φυσικό αέριο και συμφωνία η Τουρκία να πληρώσει μέρος του λογαριασμού της σε τούρκικες λίρες.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να αρχίσουν να προχωρούν σε μερική πληρωμή σε ρούβλια (25% του παραδιδόμενου φυσικού αερίου), δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Συμπλήρωσε δε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η σχετική συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα.

Tουρκία: Αξιόπιστη διαδρομή για τις αποστολές φυσικού αερίου 

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης του αρχηγού του ρωσικού κράτους με τον Τούρκο ομόλογό του, Τayyip Erdogan, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η οποία λαμβάνει χώρα στο Ουζμπεκιστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία.
«Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες διαδρομές για τις αποστολές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ακόμα και στην Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης