Επικαιρότητα

Οργή στην Τουρκία από την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο - Αναστασιάδης: Απόφαση - ορόσημο

Οργή στην Τουρκία από την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο - Αναστασιάδης: Απόφαση - ορόσημο
Τι θα ελέγχει σε ετήσια βάση το State Department

Στην πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, που είχε επιβληθεί το 1987, προχωρούν οι ΗΠΑ, βήμα που αντανακλά την συνεχώς αυξανόμενη σημασία που αποδίδει η αμερικανική εξωτερική πολιτική στις σχέσεις με την Κύπρο και τη στενότερη αμυντική συνεργασία που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια στη βάση του νομοσχεδίου «East Med Act», προκαλώντας σοκ και οργή στην Άγκυρα, η οπόία σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έστειλε σαφείς προειδοποιήσεις για κούρσα εξοπλισμών και επίδραση στην επίλυση του Κυπριακού.

«Πρόκειται για μια απόφαση - ορόσημο, η οποία αντικατοπτρίζει την αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, ενώ τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Κύπρου έκαναν λόγο για μια νέα εποχή στις διμερείς μας σχέσεις και συνεχή εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ΗΠΑ-Κύπρου στην Ασφάλεια και Άμυνα.
«Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την ανακοίνωση του State Department για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο», ανέφερε ο Ν. Αναστασιάδης και τόνσιε πως «πρόκειται για μια απόφαση - ορόσημο, η οποία αντικατοπτρίζει την αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας».

Ο κ. Ανασιασιάδης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον γερουσιαστή των Δημοκρατικών R. Menendez , τον οποίο και ευχαριστεί δημόσια σημειώνοντας πως «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τον Γερουσιαστή Menendez για όλη την δουλειά που έκανε δυνατή την σημερινή αυτή απόφαση, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του 2019 για την Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ενεργειακή Συνεργασία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης