Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Handelsblatt: Ξέμεινε από πετρέλαιο ο κεντρικός προμηθευτής Βερολίνου, Βραδεμβούργου

Handelsblatt: Ξέμεινε από πετρέλαιο ο κεντρικός προμηθευτής Βερολίνου, Βραδεμβούργου
Έλλειψη πετρελαίου ανακοίνωσε το διυλιστήριο που προμηθεύει το Βερολίνο
Το διυλιστήριο Schwedt στη Γερμανία, το οποίο προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου με καύσιμα, αντιμετωπίζει έλλειψη πετρελαίου, καθώς η χωρητικότητα των αγωγών δεν επαρκεί, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που που το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας έθεσε την Παρασκευή τη Rosneft Deutschland υπό επιτροπεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός.
Μετά την έναρξη της εποπτείας ο καγκελάριος Olaf Scholz φάνηκε ανακουφισμένος που βρήκε λύση για το διυλιστήριο PCK (Petrolchemisches Kombinat) στο Schwedt.
Η Rosneft Deutschland είναι ο κύριος ιδιοκτήτης του διυλιστηρίου στο Schwedt και ανήκει στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft.
Ωστόσο, δεν έχουν εξαλειφθεί σε καμία περίπτωση όλα τα εμπόδια για τη διασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας του διυλιστηρίου.

Μέχρι σήμερα, η PCK Schwedt τροφοδοτείται σχεδόν κατά 100% με ρωσικό πετρέλαιο μέσω του αγωγού "Druzhba" ("Φιλία").

Η Γερμανία - σε αντίθεση με την Τσεχία, για παράδειγμα - έχει δεσμευτεί να μην προμηθεύεται πετρέλαιο μέσω αγωγών από τη Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου 2023, έτσι το πετρέλαιο για το διυλιστήριο θα πρέπει στο εξής, να φτάνει στο Schwedt από άλλες οδούς.
Ο αγωγός αργού πετρελαίου που διέρχεται από το Ροστόκ στο Schwedt παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας, περίπου 5 έως 7 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου ετησίως μπορούν να μεταφερθούν μέσω του αγωγού στην τρέχουσα κατάστασή του.
Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτό αντιστοιχεί σε "περίπου 48 έως 60%" της χρησιμοποίησης της δυναμικότητας του διυλιστηρίου PCK.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης