Ενέργεια

Γερμανικά αιτήματα για εισαγωγή φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1

Γερμανικά αιτήματα για εισαγωγή φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1
Το κλείσιμο του Nord Stream 1 τον περασμένο μήνα επιδείνωσε τη χειρότερη κρίση εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Οι Γερμανοί αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου επανέλαβαν τις υποψηφιότητες για προμήθεια στον αγωγό Nord Stream 1 για πρώτη φορά από τότε που ο κρίσιμος αγωγός έκλεισε για συντήρηση πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters.Και όλο αυτό, ενώ δεν ρέει αέριο κατά μήκος του αγωγού.

Τα δεδομένα προέρχονται από τους ιστότοπους των γερμανικών φορέων εκμετάλλευσης αγωγών που είναι υπεύθυνοι για την υποδομή που συνδέει το Nord Stream 1 με τους τελικούς καταναλωτές. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αγοραστές είχαν ορίσει όγκους 3,65 εκατομμυρίων kWh την ώρα για το πρωί της Δευτέρας (19/9), για παράδοση στην ανατολική Γερμανία μέσω του αγωγού OPAL. Άλλα 14,29 εκατομμύρια kWh ανά ώρα προτάθηκαν για τον αγωγό NEL.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διέκοψε τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος εκτείνεται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, στις 31 Αυγούστου για κάτι που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τρεις ημέρες συντήρησης.

Το κλείσιμο του Nord Stream 1 τον περασμένο μήνα επιδείνωσε τη χειρότερη κρίση εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη, με τις τιμές της ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη και τους Γερμανούς εισαγωγείς να συζητούν ακόμη και για ενδεχόμενο δελτίο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις Putin

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος σε προχθεσινές του δηλώσεις, τόνισε ότι αν «η Ευρώπη θέλει φυσικό αέριο, ας άρει τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας κι εμείς θα ανοίξουμε τον αγωγό Nord Stream 2. Ο Nord Stream 1 έχει κλείσει λοιπόν. Εν κατακλείδι, εάν επείγεστε, εάν είναι τόσο δύσκολο για εσάς, άρετε τις κυρώσεις από τον Nord Stream 2. 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος. Απλά πατήστε το κουμπί και όλα θα προχωρήσουν»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης