Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Σε υψηλό δύο ετών οι εξαγωγές αργού

Σαουδική Αραβία: Σε υψηλό δύο ετών οι εξαγωγές αργού

 Οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 7,38 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο

 

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας που είναι κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τον Ιούλιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Joint Organization Data Initiative (JODI) τη Δευτέρα.

Οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 7,38 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο - το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 - από 7,20 εκατομμύρια bpd τον Ιούνιο.

Η χώρα είχε αυξήσει τις τιμές του αργού για τους Ασιάτες αγοραστές του Ιουλίου σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα εν μέσω ανησυχιών για περιορισμένη προσφορά και προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση το καλοκαίρι. Είχε επίσης αυξήσει το OSP της για το ευρωπαϊκό

Η Σαουδική Αραβία ήταν ο Νο. 3 προμηθευτής της Ινδίας τον Ιούλιο, και διατήρησε επίσης τη θέση της ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ανήλθε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια στα 10,815 εκατομμύρια bpd από 10,646 εκατομμύρια bpd τον προηγούμενο μήνα.

Η εγχώρια παραγωγή αργού διυλιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε περίπου 3% στα 2,763 εκατ. bpd τον Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων ανήλθαν σε 1,429 εκατ. bpd.

Εν τω μεταξύ, ένα εσωτερικό έγγραφο έδειξε ότι ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των Συμμάχων (OPEC+) υπολείπεται του στόχου παραγωγής πετρελαίου κατά 2,892 εκατομμύρια bpd τον Ιούλιο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν σε μια μικρή μείωση της παραγωγής πετρελαίου για να ενισχύσουν τις τιμές που έχουν υποχωρήσει λόγω των φόβων για οικονομική επιβράδυνση.
Τα μηνιαία στοιχεία για τις εξαγωγές παρέχονται από το Ριάντ και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ στην JODI, η οποία τα δημοσιεύει στον ιστότοπό της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης