Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σλοβενία: Σχέδια 5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης το 2023

Σλοβενία: Σχέδια 5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης το 2023
Οι τιμές της ενέργειας έχουν περιοριστεί για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν αφεθεί μέχρι στιγμής στην τύχη τους

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης το 2023, ανακοίνωσε χθες στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκόλομπ. «Τόσα χρήματα θα δαπανήσουμε για να περάσουμε αλώβητοι αυτόν τον ενεργειακό χειμώνα», δήλωσε.

Ο Γκόλομπ δεν υπεισήλθε στις λεπτομέρειες των μέτρων πέραν του ότι είπε ότι η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις θα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα νοικοκυριά θα λάβουν 1,2 δισ. ευρώ.Παρείχε ωστόσο κάποιες γενικές γραμμές, καθώς είπε ότι θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι ο επιχειρηματικός τομέας θα έχει τιμές ενέργειας συγκρίσιμες με αυτές της ΕΕ ή χαμηλότερες.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν περιοριστεί για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν αφεθεί μέχρι στιγμής στην τύχη τους και έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση να επιβάλει ανώτατα όρια τιμών.

Επιπλέον, η υφιστάμενη ρύθμιση των τιμών -η ηλεκτρική ενέργεια, η βενζίνη, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι όλα ρυθμιζόμενα- θα διαρκούσε «όσο χρειάζεται».Αυτό το μείγμα πολιτικής θα μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είπε. «Θα προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και θα προστατεύσουμε τους ανθρώπους. Κανείς δεν θα μείνει πίσω».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης