Ενέργεια

Nord Stream 1: Εκτός λειτουργίας ως τις 26/10 - Κοντά στα 200 ευρώ/MWh τα TTF

Nord Stream 1: Εκτός λειτουργίας ως τις 26/10 - Κοντά στα 200 ευρώ/MWh τα TTF
O Dmitry Peskov εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για σαμποτάζ
Σχετικά Άρθρα

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 θα είναι εκτός λειτουργίας τουλάχιστον έως τις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με μήνυμα του Nord Stream AG. Η εν λόγω εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο ανέφερε ότι τρεις υποθαλάσσιες γραμμές ου συστήματος αγωγών αερίου Nord Stream στη Βαλτική υπέστησαν "άνευ προηγουμένου" ζημιές μέσα σε μία ημέρα.

Traders και αξιωματούχοι εξετάζουν τυχόν ενδείξεις για σαμποτάζ. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο Dmitry Peskov εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για σαμποτάζ. «Είναι πολύ ανησυχητικά νέα. Πράγματι, μιλάμε για ζημιές αδιευκρίνιστης φύσης στον αγωγό μέσα στην οικονομική ζώνη της Δανίας», δήλωσε ο Peskov. «Είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου» τόνισε.

Κλιματική επίδραση

Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας αξιολογεί τις πιθανές κλιματικές και τοπικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διαρροών αερίου και από τους δύο αγωγούς στα ύδατά της. Η Ρωσία σταμάτησε να στέλνει φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του Nord Stream 1 55 bcm/έτος στις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω υποτιθέμενων τεχνικών ζητημάτων, αν και η τελευταία υποψιαζόταν την πολιτικοποίηση των αυξανόμενων εντάσεων.

Ο πρόεδρος της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής δικτύων, Klaus Mueller, δήλωσε μέσω Twitter ότι η κατάσταση στην αγορά παραμένει "τεταμένη", αλλά η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξαρτώνται πλέον από αυτές τις προμήθειες.

Σε αυτό το κλίμα, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου παράδοσης σημειώνει άνοδο 9,8% στα 191 ευρώ/MWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης