Ενέργεια

Peskov: Δεν αποκλείουμε σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2

Peskov: Δεν αποκλείουμε σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2
Eκτός λειτουργίας ο Nord Stream 1 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου σύμφωνα με το Montel -  Άνοδος των TTF 8,2% στα 188 ευρώ/ MWh

Την θέση πως η Ρωσία δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο, ακόμα και του σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για αυτές τις εξελίξεις, κάνοντας λόγο για ζήτημα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Προφανώς, υπάρχει κάποιου είδους καταστροφή στον αγωγό, και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το οτιδήποτε για αυτό που την προκάλεσε, μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα των ερευνών» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ανησυχητικά νέα

Ο Peskov είπε ότι οι καταστροφές αυτές δεν έχουν προηγούμενο, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πτώση της πίεσης και την καταστροφή στους αγωγούς.

«Πρόκειται για εξαιρετικά ανησυχητικά νέα. Μιλάμε για μια καταστροφή στον αγωγό, ακόμα δεν ξέρουμε τι είδους είναι. Φαίνεται πως είναι στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Η πίεση έχει μειωθεί σημαντικά» τόνισε ο Peskov, αναφέροντας πως πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη που απαιτεί άμεση έρευνα. «Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια όλη της ηπείρου» υπογράμμισε ο Peskov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης