Ενέργεια

Χ. Δούκας: Kέρδη 500 εκατ μόνο τον Σεπτέμβριο από τον Μηχανισμό στους παρόχους

Χ. Δούκας: Kέρδη 500 εκατ μόνο τον Σεπτέμβριο από τον Μηχανισμό στους παρόχους

Oι προμηθευτές πουλούσαν ρεύμα σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδόν δύο φορές επάνω από την πανάκριβη τιμή του ελληνικού χρηματιστηρίου δήλωσε Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

 

Ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε σήμερα πως κάθε μήνα εισπράττονται 600 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τις εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφονται στους λογαριασμούς των καταναλωτών ως επιδοτήσεις.

Τα νούμερα όμως για τον Σεπτέμβριο, που είναι διαθέσιμα τα απολογιστικά στοιχεία, είναι διαφορετικά  δήλωσε ο Χάρης Δούκας, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

"Η ελληνική αγορά ενέργειας ήταν τον Σεπτέμβριο η 3η ακριβότερη (κοντά στα 420 €/MWh).

Υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν μόνο στην Ιταλία (430 €/MWh) και τη Μάλτα (421 €/MWh). Τα τιμολόγια χωρίς τις επιδοτήσεις τον Σεπτέμβρη πλησίαζαν τα 800 €/MWh με τη ΔΕΗ να δίνει τον τόνο προσφέροντας τα ακριβότερα.

Συνεπώς, οι προμηθευτές πουλούσαν ρεύμα σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδόν δύο φορές επάνω από την πανάκριβη τιμή του ελληνικού χρηματιστηρίου, δημιουργώντας κέρδη που προσεγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά, ο μηχανισμός της Κυβέρνησης είναι μηχανισμός παρακράτησης ή δημιουργίας υπερεσόδων;"

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης