Ενέργεια

Κοινοβούλιο Λιβύης: Δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία με την Τουρκία

Κοινοβούλιο Λιβύης: Δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία με την Τουρκία
Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποίησε υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου - Επιθετική ρητορική από Akar
Απορρίπτει τη συμφωνία με την Τουρκία το κοινοβούλιο της Λιβύης, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Λιβύης.
Παράλληλα, η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη και ιδιαίτερα τη σημερινή υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNU) της Λιβύης και της Τουρκίας στον τομέα των υδρογονανθράκων.
Διαμηνύεται δε πως η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, τα οποία προτίθεται να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Nωρίτερα, επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποίησε (3/10/2002) υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία «κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan», σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
 Η αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης για τους υδρογονάθρακες όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Twitter, χωρίς να γνωστοποιήσει λεπτομέρειες της συμφωνίας. 

Παράνομο το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το The Libya Update, «το Κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.
Η συμφωνία αυτή απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως παράνομη, καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, δηλαδή του Κοινοβουλίου». 
Υπενθυμίζεται πως το Λιβυκό Κοινοβούλιο έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Abdulhamid Dbeiba και, κατά συνέπεια, δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης