Ενέργεια

Saad al-Kaab: Ο μεγαλύτερος έμπορος LNG παγκοσμίως σε 5-10 χρόνια η QatarEnergy

tags :
Saad al-Kaab: Ο μεγαλύτερος έμπορος LNG παγκοσμίως σε 5-10 χρόνια η QatarEnergy
Το σχέδιο επέκτασης του North Field περιλαμβάνει έξι τρένα LNG που θα αυξήσουν την ικανότητα υγροποίησης από 77 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) σε 126 mtpa έως το 2027.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της QatarEnergy και υπουργός Ενέργειας Saad al-Kaabi δήλωσε σήμερα (5/10) ότι η εταιρεία του θα γίνει ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο τα επόμενα 5-10 χρόνια.

«Διαπραγματευόμαστε περίπου 5-10 εκατομμύρια (τόνοι LNG) στην παρούσα φάση και την προσεχή 10ετία θα είμαστε ο μεγαλύτερος έμπορος LNG στον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά στο Energy Intelligence Forum που διεξήχθη στο Λονδίνο.

«Μάλιστα, η κερδοφορία αυτού του εγχειρήματος είναι πιθανώς 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή που πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι» συμπλήρωσε. Το έργο επέκτασης του North Field θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας ως εξαγωγέας LNG παγκοσμίως και συνάμα θα συμβάλλει στη διασφάλιση μακροπρόθεσμων προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη καθώς η ήπειρος αναζητά εναλλακτικές λύσεις στις ρωσικές ροές.

Τέλος, το σχέδιο επέκτασης του North Field περιλαμβάνει έξι τρένα LNG που θα αυξήσουν την ικανότητα υγροποίησης από 77 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) σε 126 mtpa έως το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης