Επικαιρότητα

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: Άγιος Ευλάμπιος και Ευλαμπία

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου: Άγιος Ευλάμπιος και Ευλαμπία
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας των αδελφών τιμά σήμερα, 10 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας.

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας των αδελφών τιμά σήμερα, 10 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας.

Τα αδέλφια Ευλάμπιος και Ευλαμπία έζησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμιανού (296 μ.Χ.). Ο διωγμός κατά των χριστιανών ήταν σκληρός και ανελέητος.

Γι’ αυτό, ο Ευλάμπιος και η αδελφή του Ευλαμπία κρύβονταν μαζί με άλλους χριστιανούς στο βουνό.

Εκεί, ζούσαν καλλιεργώντας την προσευχή και τη μελέτη των Ιερών Γραφών.

Κάποια μέρα, ο Ευλάμπιος πήγε στη Νικομήδεια να προμηθευθεί τροφές. Αλλά οι ειδωλολάτρες τον αναγνώρισαν και αμέσως τον συνέλαβαν. Βέβαια, στην ερώτηση του βασιλιά αν πιστεύει στο Χριστό, ομολόγησε φανερά ότι είναι χριστιανός, οπότε τον έβαλαν μέσα σε ειδωλολατρικό ναό για να θυσιάσει με τη βία. Ο Ευλάμπιος, όμως, δια της προσευχής συνέτριψε το είδωλο του θεού Άρη.

Και ενώ άρχισαν να τον μαστιγώνουν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, όρμησε η αδελφή του Ευλαμπία, και αφού τον αγκάλιασε, παρακάλεσε το Θεό να την αξιώσει να συμμαρτυρήσει με τον αδελφό της. Τότε έβαλαν και τους δύο σε ένα καζάνι με βραστό νερό.

Αλλά δια θαύματος αυτοί δροσίζονταν, και έτσι βγήκαν σώοι και αβλαβείς.

Αυτό έκανε να πιστέψουν στο Χριστό 200 ειδωλολάτρες, οι όποιοι μαζί με τον Ευλάμπιο και την Ευλαμπία αποκεφαλίστηκαν υπέρ της αλήθειας του Κυρίου.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/eortologio-pii-giortazoun-simera-10-oktovriou-agios-evlampios-ke-agia-evlampia/


Πατήρ Δημήτριος: Ευχαριστώ τους συκοφάντες μου - Ουαί υμίν τους σκανδαλοποιούς

Για μια ακόμα Κυριακή οι πιστοί συνέρρευσαν μαζικά στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, αγνοώντας την πολεμική που έχει αναπτυχθεί κατά του πατρός Δημητρίου.
Ο ίδιος ευχρίστησε τους συκοφάντες  του, όπως τους χαρακτήρισε, λέγοντας ότι εξομολογείται στην Παναγία και αυτό τον βοηθά να προσεύχεται.

Ξεκίνησε όμως την ομιλία του με την φράση του Κυρίου " Ουαί υμίν τους σκανδαλοποιούς"

Το όλο ζήτημα αναμένεται να λάβει τέλος σύντομα με πρωτοβουλία του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, προς το παρόν όμως λειτουργεί διχαστικά για την εκκλησία και δίνει την εντύπωση ότι θέλει να πλήξει το Ναό των Αγίων Ιισδώρων γυρίζοντας τον στην εγκετάλειψη της δεκαετίας του 1990.
Όπως παρατηρούν άνθρωποι της εκκλησίας, με το θέμα ασχολούνται συστηματικά άνθρωποι απομακρυσμένοι τόσο από την εκκλησία όσο και από την ορθόδοξη πίστη με μοναδικό στόχο να εκμεταλλευθούν δημοσιογραφικά το θέμα.
Ελπίζεται ότι η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου θα δώσει τέλος σε μια υπόθεση που δεν παρέχει νέα στοχεία αλλά βασίζεται σε εικασίες και προς 5ετίας γνωστές καταγραφές που δεν κατέληξαν πουθενά.

Σας ευχαριστώ πολύ, σας αγαπώ πολύ, αγαπώ περισσότερο τους ανθρώπους οι οποίοι με συκοφαντούν. Τους αγαπώ τόσο πολύ που είχα πάρει την εικόνα της Παναγίας εξομολογούμενος και προσευχόμουν για αυτούς και έλεγα Παναγία μου πόσο τους αγαπώ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι μου δείχνουν τον Παράδεισο, μου δείχνουν το μαρτύριο, μου μαθαίνουν πως να λειτουργώ, ανέφερε ο Πάτερ Δημήτριος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ora-miden-ston-lykavitto-p-dimitrios-o-stavros-tha-mini-edo-agapo-tous-sykofantes-mou-kante-ligi-ypomoni/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης