Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Απαιτείται μία νέα ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας με μηχανισμό αυτόματων κυρώσεων και εμπάργκο όπλων

Ανδρουλάκης: Απαιτείται μία νέα ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας με μηχανισμό αυτόματων κυρώσεων και εμπάργκο όπλων
Η Τουρκία χωρίς την Ευρώπη οικονομικά είναι ένας νάνος, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

«Απαιτείται μία νέα αρχιτεκτονική σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του.

«Δεν μπορείς να λες ότι είναι υπό ένταξη στην Ευρώπη -έστω τυπικά γιατί έχουν παγώσει όλα- μία χώρα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και απευθύνει προκλήσεις εναντίον όλων των γειτονικών χωρών, προς την Ελλάδα μάλιστα με απειλή πολέμου. Πρέπει, λοιπόν, να πάμε σε μία ειδική σχέση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA και εξήγησε τι εννοεί με αυτήν την πρότασή του: «Να γίνει ένα τραπέζι διαλόγου Τουρκίας-Ευρώπης, ώστε στο νέο οικονομικό κείμενο οι σχέσεις να καθορίζονται οικονομικά με αυτοματοποιημένες κυρώσεις.

Όταν η Τουρκία διαπράττει μία ενέργεια κατά των ευρωπαϊκών αξιών ή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων ή κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απευθείας να επιβάλλονται κυρώσεις. Η Τουρκία χωρίς την Ευρώπη οικονομικά είναι ένας νάνος. Η Ευρώπη ζει την αγορά της Τουρκίας. Σε εμάς έρχονται πολλές εξαγωγές της Τουρκίας, δεν πάνε στη Ρωσία. Η Ευρώπη είναι ο πρωταγωνιστής της οικονομικής ζωής της γειτονικής χώρας. Άρα να υπάρχουν τέτοιες εμπορικές ρήτρες, ώστε να μπορούμε να πιέσουμε την Τουρκία ουσιαστικά και όχι θεωρητικά».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης