Ενέργεια

Σημαντικό deal μεταξύ TotalEnergies - Sembcorp για την προμήθεια LNG

Σημαντικό deal μεταξύ TotalEnergies - Sembcorp για την προμήθεια LNG
Το deal υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου

Η γαλλική TotalEnergies, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες LNG στον κόσμο, υπέγραψε συμφωνία με τη Sembcorp Industries για την προμήθεια της τελευταίας με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο Chiap Khiong Koh, Διευθύνων Σύμβουλος της Semcorp για τη Σιγκαπούρη και τη Νοτιοανατολική Ασία, και ο Thomas Maurisse, ανώτερος αντιπρόεδρος LNG της TotalEnergies, υπέγραψαν τη συμφωνία προμήθειας LNG στις 4/10.

«Αξιοποιώντας τις βασικές μας δυνατότητες στην εισαγωγή και λιανική πώληση φυσικού αερίου στη Σιγκαπούρη, η Sembcorp συνεργάζεται με την TotalEnergies για την εισαγωγή μιας λωρίδας προμήθειας LNG από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας πολλαπλής ενέργειας για πέντε χρόνια ξεκινώντας από το 2025», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Η εξέλιξη του χαρτοφυλακίου

Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά, η Αρχή Ενεργειακής Αγοράς της Σιγκαπούρης διόρισε τη Sembcorp Fuels, μονάδα της Sembcorp, ως νέο εισαγωγέα LNG για τη Σιγκαπούρη, επιτρέποντάς της να εισάγει και να πουλά επαναεριοποιημένο LNG σε πελάτες στην αγορά.

Tέλος, η τρέχουσα συμφωνία δίνει το περιθώριο στη Sembcorp να αυξήσει την προσφορά της σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο πηγών παραγωγής ενέργειας και προμηθειών στη Σιγκαπούρη που περιλαμβάνει LNG, φυσικό αέριο μέσω αγωγών, βιομάζα, απόβλητα, καθώς και ηλιακή ενέργεια.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης