Ενέργεια

ΗΠΑ: Η Ρωσία διαπραγματεύεται με χώρες που αναζητούν πετρέλαιο κάτω από την τιμή Brent

ΗΠΑ: Η Ρωσία διαπραγματεύεται με χώρες που αναζητούν πετρέλαιο κάτω από την τιμή Brent
H Ρωσία προσπαθεί να δεσμεύσει αυτές τις συμβάσεις πριν από την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 5 Δεκεμβρίου στις θαλάσσιες αποστολές ρωσικού πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν επιτυχία με τις συζητήσεις για ένα ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου στη Ρωσία, καθώς η Ουάσιγκτον έμαθε ότι χώρες διαπραγματεύονται συμφωνίες με τη Ρωσία για να αγοράσουν πετρέλαιο πολύ κάτω από την τιμή αναφοράς του αργού Brent, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo πρόσθεσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δεσμεύσει αυτές τις συμβάσεις πριν από την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 5 Δεκεμβρίου στις θαλάσσιες αποστολές ρωσικού πετρελαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της G7 αναπτύσσουν ανώτατο όριο τιμής στις ρωσικές θαλάσσιες παραδόσεις πετρελαίου για να μειώσουν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, ενώ ενθαρρύνουν τη Μόσχα να συνεχίσει να παράγει πετρέλαιο.

Ο Adeyemo μίλησε στο Columbia Global Energy Summit στη Νέα Υόρκη.

Κυβερνήσεις και εταιρείες περιόρισαν τις αγορές ρωσικού πετρελαίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Το ανώτατο όριο τιμής του ρωσικού πετρελαίου συμφωνήθηκε κατ' αρχήν τον περασμένο μήνα από την Ομάδα των Επτά πλούσιων χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν τα ιστορικά δεδομένα για το τι κέρδισε η Ρωσία στο παρελθόν για το πετρέλαιο τους για να ορίσει το ανώτατο όριο τιμής, είπε ο Adeyemo. Πρόσθεσε ότι το ανώτατο όριο θα είναι πάνω από την τιμή παραγωγής για τη Ρωσία για να την ενθαρρύνει να συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διαπραγματεύονταν πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πρόσφατα, εν όψει της συνάντησης μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο όμιλος συμφώνησε σε απότομες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που θα περιορίσουν την προσφορά σε μια ήδη στενή αγορά.

Το σχέδιο του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής ήταν απογοητευτικό, είπε ο Adeyemo, και θα ήταν αρνητικό για τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΕΚ, εάν η κίνηση αυξήσει τον πληθωρισμό, βλάπτοντας την παγκόσμια οικονομία και, ως εκ τούτου, τη ζήτηση πετρελαίου.

Ο Adeyemo αναφέρθηκε επίσης στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν, λέγοντας ότι εάν το Ιράν επιστρέψει σε αυτήν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν πρόθυμες να κάνουν το ίδιο.
«Είμαστε σε ένα σημείο όπου δεν έχουν πάρει αυτή την απόφαση ακόμη», είπε.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης