Διεθνή

Putin σε Erdogan: Η Τουρκία είναι η πιο αξιόπιστη οδός για το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη

Putin σε Erdogan: Η Τουρκία είναι η πιο αξιόπιστη οδός για το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη
O Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη
Συμμαχία κατά της Δύσης έχουν σχηματίσει Ρωσία και Τουρκία, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα δεν έχει βρει τον βηματισμό της απέναντι στην ενεργειακή κρίση που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, συναντήθηκε σήμερα (13/10/2022) στο Καζακστάν με τον Τούρκο ομόλογο του, Recep Tayyip Erdogan, σε μια συνάντηση που επισφραγίζει τη συμμαχία τους. «Η Τουρκία αποδεικνύεται η πιο αξιόπιστη οδός για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Putin απευθυνόμενος στον Erdogan και πρότεινε να δημιουργηθεί στην Τουρκία αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «hub» για την προμήθεια αερίου.


«Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτού του κόμβου, τον οποίο θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε από κοινού, φυσικά, θα είναι επίσης μια πλατφόρμα όχι μόνο για τις προμήθειες, αλλά και για τον καθορισμό της τιμής, διότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα - το ζήτημα της τιμής», δήλωσε ο Putin και συνέχισε «σήμερα, οι τιμές αυτές είναι στα ύψη. Θα μπορούσαμε εύκολα να τις ρυθμίσουμε σε κανονικό επίπεδο αγοράς, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης