Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αρνητικό το State Department στη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου

Αρνητικό το State Department στη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου
Οι ΗΠΑ έχουν προσφερθεί για την παροχή λύσεων στο πρόβλημα του ενεργειακού εφοδιασμού της Τουρκίας

Την αντίθεσή του στη συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, που ανακοίνωσε ο Erdogan, εκφράζει το State Department.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ “παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να λάβουν μέτρα για να διαφοροποιήσουν τις πηγές ενέργειας τους και να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία. Στην περίπτωση της Τουρκίας ειδικότερα, συνεργαζόμαστε στενά μαζί τους για να βοηθήσουμε τις δικές τους προσπάθειες ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας μακροπρόθεσμα”.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε και στο θέμα των κυρώσεων αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο της Τουρκίας “εργαστήκαμε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε σοβαρό και άνευ προηγουμένου κόστος στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων, ελέγχων στις εξαγωγές και περιορισμών βίζας. Εξηγήσαμε στην Τουρκία και σε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας ότι κανείς δεν θα πρέπει να γίνει ασφαλές καταφύγιο για παράνομες ρωσικές περιουσίες ή συναλλαγές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό”.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης