Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μητσοτάκης: Πετύχαμε συμφωνία για την απαραίτητη ευρωπαϊκή απάντηση στην ενέργεια - Να γιατί έχουν υποχωρήσει οι τιμές

Μητσοτάκης: Πετύχαμε συμφωνία για την απαραίτητη ευρωπαϊκή απάντηση στην ενέργεια - Να γιατί έχουν υποχωρήσει οι τιμές
«Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε το τελευταίο μήνα ήταν γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει στην τιμή του φυσικού αερίου» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των «27» στο θέμα της ενέργειας και του πλαφόν στο φυσικό αέριο, με την υποχώρηση ουσιαστικά της Γερμανίας, εξέφρασε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την τιμή του φυσικού αερίου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πλέον υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για μία τελική συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας οι υπουργεοί Ενέργειας στο συμβούλιο που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην Τουρκία, λέγοντας πως δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποκομίζοντας κέρδη από τη σχέση της με τη Μόσχα, αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει τα εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας και ειδικότερα τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου, απαιτώντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κάνουν το ίδιο για την Ελλάδα και οι άλλες χώρες.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία για την απαραίτητη ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ενέργειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. «Ήμουν από τους πρώτους που εδώ και 7 μήνες είχα μιλήσει για την ανάγκη της επιβολής πλαφόν. Γνωρίζετε ότι έως και χθες υπήρχαν αντιδράσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά η επιχειρηματολογία μας έπεισε και τους πλέον καχύποπτους ώστε να ενεργοποιηθεί ένα σύνολο παρεμβάσεων για τη συγκράτηση των τιμών» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως τώρα η ευθύνη περνά στους υπουργούς ενέργειας για να εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

«Θέλω να επαναλάβω πως ασχέτως των παρεμβάσεων η ελληνική κυβέρνηση στήριζε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε ότι όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό παίρνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και βλέποντας τις επιδοτήσεις.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε το τελευταίο μήνα ήταν γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει στην τιμή του φυσικού αερίου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, είχαμε και μία αναλυτική συζήτηση ως προς τη στρατηγική σχέση ΕΕ - Κίνας και ολοκληρώσαμε με την έγκριση των αποφάσεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Καταδίκασα με τον πλέον έντονο τρόπο τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης