Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκυλακάκης: Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για τα υπερκέρδη των Προμηθευτών

Σκυλακάκης: Τις επόμενες ημέρες η νομοθετική ρύθμιση για τα υπερκέρδη των Προμηθευτών
Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στην εθνική αντιπροσωπεία νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τον μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, σημείωσε

Μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ αναμένεται πως θα κυμανθούν τα έσοδα – μέχρι το τέλος του έτους, από την φορολόγηση των υπερκερδών στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης 26/10, τις επόμενες ημέρες θα έρθει στην εθνική αντιπροσωπεία νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τον μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

«Περιμένουμε τα έσοδα έως το τέλος του έτους, που θα είναι μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια δύσκολη και τεχνική δουλειά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο μηχανισμός που υπάρχει έχει μια αδυναμία, στηρίζεται στην πρόβλεψη. Αυτό όπως είπε, συνέβη και τον Αύγουστο, εις βάρος των εταιρειών, και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπέρ των εταιρειών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης