Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Equinor: Κέρδη ρεκόρ το γ΄τρίμηνο στα 24,4 δισ. δολ.

Equinor: Κέρδη ρεκόρ το γ΄τρίμηνο στα 24,4 δισ. δολ.
Ξεπέρασαν και τις προσδοκίες των αναλυτών οι επιδόσεις της Equinor το γ΄τρίμηνο
Η Equinor  σημείωσε κέρδη ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο , λόγω των ιστορικών υψηλών τιμών στο φυσικό αέριο και αύξησε την πληρωμή μερίσματος παρά τις χαμηλότερες προβλέψεις για την παραγωγή του 2022.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων του Νορβηγού παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου για τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στα 24,3 δισεκατομμύρια δολάρια από 9,77 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν προβλεφθεί σε δημοσκόπηση 26 αναλυτών που συνέταξε η Equinor.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε τις ενεργειακές αγορές, μείωσε τη διαθεσιμότητα της ενέργειας και αύξησε τις τιμές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Anders Opedal. «Η υψηλή παραγωγή σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα υψηλά επίπεδα τιμών οδήγησαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα», πρόσθεσε

Σημειώνεται ότι ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός, ο οποίος
ανήκει κατά πλειοψηφία στη νορβηγική κυβέρνηση, έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης φέτος, καθώς η ρωσική Gazprom  μείωσε τις παραδόσεις εν μέσω Δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης