Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Το υπουργείο Οικονομικών μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδα από το πετρέλαιο

Ρωσία: Το υπουργείο Οικονομικών μείωσε τις προβλέψεις για τα έσοδα από το πετρέλαιο
Το σχέδιο προϋπολογισμού αναμένει την παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 490 εκατομμύρια τόνους το 2023 (9,84 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (BPD), μείωση κατά 7% -8%
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας έχει μειώσει σημαντικά τις προσδοκίες της φορολογητέως πετρελαϊκής παραγωγής για το 2023, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου υπήρξε μία από τις κύριες πηγές εσόδων για την Ρωσία από τότε που σοβιετικοί γεωλόγοι ανακάλυψαν αποθέματα στη Σιβηρία τις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σχέδιο προϋπολογισμού αναμένει την παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 490 εκατομμύρια τόνους το 2023 (9,84 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (BPD), μείωση κατά 7% -8% από 525-530 εκατομμύρια τόνους που αναμένονται φέτος (10,54 εκατομμύρια bpd-10,64 εκατομμύρια bpd ).

Η πτώση θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters με βάση τις δημοσιευμένες προσδοκίες του προϋπολογισμού για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τα έσοδα από τη διύλιση πετρελαίου και τις εξαγωγές.

Αναθεώρηση

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού έδειξαν ότι οι φόροι από τον εξευγενισμό πετρελαίου και οι όγκοι των εξαγωγών,  έχουν αναθεωρηθεί σε 408,2 εκατομμύρια τόνους (8,20 εκατομμύρια bpd) το 2023 από 507,2 εκατομμύρια τόνους (10,15 εκατομμύρια bpd).

Από αυτό, οι όγκοι διύλισης αναθεωρήθηκαν κατά 56 εκατομμύρια τόνους ή σχεδόν 20%σε 230,1 εκατομμύρια τόνους από 286,1 εκατομμύρια τόνους σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις.

Οι εξαγωγές πετρελαίου, επιλέξιμες για εξαγωγικές υπηρεσίες, αναμένονται σε 178,2 εκατομμύρια τόνους, κάτω από 19,4% από τις προηγούμενες προβολές.

Σε σχόλια στο Reuters, το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι επέστησε τις υποθέσεις του σχετικά με τις προβολές των εξαγωγών και άλλων παραμέτρων του υπουργείου Οικονομίας.

"Η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομίας βασίζεται στη συνολική αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εξαγωγών που είναι επιλέξιμες για φορολογική ελάφρυνση, η οποία σχετίζεται με την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής σε τομείς, οι οποίες έχουν απαλλαγή από τις εξαγωγές", ανέφερε.

Μια προσθήκη στο σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο το Κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει, δήλωσε ότι η άρνηση ορισμένων χωρών για τη συνεργασία με τη Ρωσία στον πετρελαϊκό τομέα, καθώς και έκπτωση στις πωλήσεις των κύριων εξαγωγών της Ρωσίας, οδήγησε σε αναθεώρηση της πρόβλεψης της παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία.

"Η εκτίμηση για το 2022 μειώθηκε σε 515 εκατομμύρια τόνους, το 2023 έως 490 εκατομμύρια τόνους. Το 2024-2025, το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου θα έχει κατά μέσο όρο περίπου 500 εκατομμύρια τόνους", ανέφερε.

Μέχρι στιγμής, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου, η τρίτη μεγαλύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία, ήταν ανθεκτική στις κυρώσεις, ενισχυμένη από την αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα και την Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης