Τελευταία Νέα
Ενέργεια

BP: Εντυπωσιακό το γ΄ τρίμηνο με κέρδη 8,2 δισ. δολ.

BP: Εντυπωσιακό το γ΄ τρίμηνο με κέρδη 8,2 δισ. δολ.
Πρόκειται για τα δεύτερα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ στην ιστορία της η εταιρεία

Στα 8,2 δισ. δολάρια έναντι 3,3 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο διαμορφώθηκε η τριμηνιαία κερδοφορία της BP.

Όπως αναμεταδίδει το CNBC, πρόκειται για τα δεύτερα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ στην ιστορία της η εταιρεία. Μάλιστα, το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα κέρδη είχαν ανέλθει σε 8,5 δισ. δολάρια, που ήταν και τα κέρδη-ρεκόρ.

Παράλληλα, ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επιπλέον επαναγορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων. Η εξαιρετική πορεία της εταιρείας αποδίδεται και στο Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών στις τιμές εμπορευμάτων. Μάλιστα οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 45% από τον Ιανουάριο του 2022 έως τώρα.

Πληθαίνουν οι φωνές

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που ζητούν την επιβολή επιπρόσθετης φορολογίας στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών ομίλων σε διεθνές επίπεδο. Τεκμήριο της εν λόγω απαίτησης, ο  ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία κατέγραψε άνοδο 8,6% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το βασίλειο βρίσκεται σε τροχιά για να τα καταστεί φέτος η οικονομία με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, χάρη φυσικά στην πορεία των τιμών του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης