Ενέργεια

Edison: Αναβαθμίζει την τιμή στόχο της Mytilineos στα 28 ευρώ/μετοχή

Edison: Αναβαθμίζει την τιμή στόχο της Mytilineos στα 28 ευρώ/μετοχή
Η Edison επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στην σταθερά ανοδική πορεία της Mytilineos

Αναβάθμιση της τιμής στόχος της Mytilineos στα 28 ευρώ/μετοχή από 27 που ήταν προηγουμένως πραγματοποιεί η Edison σε report της 2/11, βασιζόμενη στην υψηλή προβλεψιμότητα της διοίκησης, την αποτελεσματικότητα και την χρηματοοικονομική ευελιξία.

Η εκτίμησή της είναι ότι το καθαρό χρέος θα μειωθεί στο 1,1 δις. στο τέλος του έτους χάρη στη μείωση των τιμών ηλεκτρισμού και της αποδέσμευσης κεφαλαίου κίνησης και θα κινηθεί σε σχέση με το EBITDA μεταξύ 1,3-1,6 για την περίοδο 2022-2025.

Σημειώνεται ότι το καθαρό χρέος αυξήθηκε στο γ΄ τρίμηνο του 2022 σε 1,4 δις. ευρώ από 900 εκατ. ευρώ το εξάμηνο. Με βάση τη μέθοδο του SOTP, η αξία της εταιρείας προσδιορίζεται στα 5,081 δις. χρησιμοποιώντας το discount cash flow με βάση της παραδοχές της ΕΚΤ, Wacc 7,5% και τα στοιχεία που προκύπτουν ανά κλάδο.

Από αυτά αφαιρούνται, η σχέση διαθεσίμων/καθαρό χρέος  στα 926 εκατ., άλλες προσαρμογές 339 εκατ. με αποτέλεσμα η καθαρή αποτίμηση να προσδιορίζεται στα 3,816 δις. που αντιστοιχεί σε 28 ευρώ/μετοχή.

Η Edison επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στην σταθερά ανοδική πορεία της  MYTILINEOS, κάτι που άλλωστε δείχνουν όλα τα πρόσφατα reports, καταδεικνύοντας και την πεποίθηση ότι η εταιρεία πλέον έχει αλλάξει league και οι επιδόσεις της θα κινούνται σταθερά σε αυτά τα επίπεδα. Βασικός άξονας της ανάλυσής του αποτελεί η διορατικότητα που έχει επιδείξει η διοίκηση της MYTILINEOS τα προηγούμενα έτη


Οι νέες εκτιμήσεις της Edison για την πορεία της Mytilineos

34_39.JPG


Επιπλέον:

  • H Εταιρεία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σημειώνει ισχυρές επιδόσεις με βασικό άξονα την «πράσινη» ενέργεια και τη Μεταλλουργία, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο η βελτίωσε τις επιδόσεις της σε όλους του Τομείς δραστηριότητας
  • Ο αναλυτής της Edison περιμένει πως η απόδοση της MYTILINEOS τα επόμενα τρίμηνα και έτη θα παραμείνει εξίσου δυναμική
  • Παράλληλα τονίζει ότι παρά τις υψηλές επενδύσεις η μόχλευση της Εταιρείας παραμένει χαμηλή και αναμένεται να μειωθεί περεταίρω τους επόμενους μήνες, λόγω των σταθερά ισχυρών ταμειακών ροών
Τα δεδομένα της αποτίμησης των 28 ευρώ


Έχει ενδιαφέρον να δούμε τις παραδοχές για την αποτίμηση των 28 ευρώ, οι οποίες βασίζονται όπως αναφέραμε, στις προβλέψεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό σε Wacc 7,5%, επενδύσεις (terminal capex) για power & gas και μεταλλουργία με συντελεστή απόσβεσης (depreciation) 1,5.

Για το RSD, εκτιμάται το Capex σε 364 εκατ. το 2022 για την ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας (ΒΟΤ) των φωτοβολταϊκών δυναμικότητας 665 MW. Για την υπόλοιπη περίοδο, η εκτίμηση είναι ότι η επαναπένδυση από τις πωλήσεις των αντίστοιχων projects οδηγούν σε μια αξιοποίηση 500 MW/έτος, που σημαίνει ότι η νέα χρηματοδότηση για επενδύσεις είναι μηδέν.

Στην αποτίμηση των 28 ευρώ/μετοχή, εξαιρούνται οι αγορές ιδίων και περιλαμβάνονται οι μετοχές, εκείνες οι οποίες είναι διαπραγματεύσιμες στην αγορά.

Από τους επιμέρους κλάδους, η αποτίμηση που δίνεται είναι:

-Στον κλάδο Power & Gas 1,629 δισ.
- Στην μεταλλουργία 1,8 δισ
- Στο RSD 1,123 δισ.
- Στο SES 528 εκατ.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες, τα EBITDA margins της Μytilineos στην μεταλλουργία αναμένονται στο 23% για το 2023 έναντι 17% των ομοειδών εταιρειών. Η εταιρεία είναι από τις πρώτες στον μετασχηματισμό του πράσινου αλουμινίου. Οι ανταγωνιστές για παράδειγμα από την Ασία θα πρέπει να επενδύσουν τεράστια κεφάλαια για την απανθρακοποίηση.

Το τμήμα των ΑΠΕ έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές με EBITDA CΑGR της τάξης του 30% για την περίοδο 2022-24 έναντι 16% των ομοειδών. Μετά το 2024, η ανάπτυξη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς θα προστεθούν 300 MW φωτοβολταϊκών για την περίοδο 2025-27. Κατά συνέπεια με ένα premium της τάξης του 20% σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, η τιμή στόχος θα ανέβει στα 29 ευρώ.

Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Edison

22222_2.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης