Απόψεις

Ενδιάμεσες εκλογές: Πόσο πιθανό είναι να μειωθεί η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία;

Ενδιάμεσες εκλογές: Πόσο πιθανό είναι να μειωθεί η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία;
Ανάλυση του newsroom της Kathimerini.gr

Πόσο πιθανό είναι να μειωθεί η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία;
Θα μπορούσε το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου να οδηγήσει τους Αμερικανούς σε μια αλλαγή στάσης έναντι της Ουκρανίας; Οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να περιορίσουν τη στήριξη προς το Κίεβο. Ανησυχία και στην Ευρώπη.
Πόσο πιθανό είναι να μειωθεί η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία;

Θα μπορούσε, άραγε, το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών (midterms) του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ να οδηγήσει τους Αμερικανούς σε μια αλλαγή στάσης έναντι της Ουκρανίας; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο επιχειρούν να απαντήσουν επί του παρόντος πολλοί αναλυτές και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, με το βλέμμα στραμμένο σε όσα θα πρέπει να περιμένουμε από τις 8 Νοεμβρίου και έπειτα.

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, το πιο πιθανό είναι πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία και στα δύο σώματα: στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και στη Γερουσία.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα θα είναι όντως διαφορετικά υπό ένα Κογκρέσο που θα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, σημειώνει σε ανάλυσή του ο ιστοχώρος Gzero, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα «εάν θα μειωθεί η στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία;».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά:

https://www.kathimerini.gr/world/562110217/poso-pithano-einai-na-meiothei-i-stirixi-ton-ipa-pros-tin-oykrania/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης