Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Αυξήθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 440,8 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2021

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν καθώς η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 440,8 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα στα 12,1 εκατομμύρια bpd, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την EIA.

«Η έκθεση ήταν για άλλη μια φορά ανάμεικτη, αλλά στράφηκε προς την πτώση με την αύξηση του αργού πετρελαίου και το άλμα στην εγχώρια παραγωγή», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά περίπου 900.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 205,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Στην Ανατολική Ακτή, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ στην Ακτή του Κόλπου τα αποθέματα έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά περίπου 500.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 106,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 0,8 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για το προσφερόμενο προϊόν - ένας δείκτης της ζήτησης - αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, έδειξαν τα στοιχεία.

"Η ζήτηση βενζίνης είναι εκεί", δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CHS Hedging. «Τα διυλιστήρια συνεχίζουν να έχουν κίνητρο να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή τους».

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 247.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης