Ενέργεια

Snam: Επένδυση 3,7 δισ. ευρώ στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου της Ιταλίας

Snam: Επένδυση 3,7 δισ. ευρώ στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου της Ιταλίας
Η ιταλική κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει τις μακροχρόνιες σχέσεις για να εξασφαλίσει περισσότερο φυσικό αέριο από την Αλγερία και την Αίγυπτο για να αντικαταστήσει την ρωσική προμήθεια

To χρηματικό ποσό των 3,7 δις. ευρώ θα επενδύσει η Snam στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου για να βελτιώσει τις μεταφορικές εγκαταστάσεις από το νότο προς το βόρειο τμήμα της χώρας και να ενισχύσει τον εφοδιασμό από την Αφρική, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που αναμεταδίδεται από το Reuters.

Μιλώντας με αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη μετά τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Stefano Venier είπε ότι το έργο για την κατασκευή του λεγόμενου αγωγού Αδριατικής θα ολοκληρωθεί έως το 2027. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο» τόνισε.

Τα ιταλικά βήματα μετά την ρωσική εισβολή

Η ιταλική κυβέρνηση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αξιοποίησε μακροχρόνιες σχέσεις για να εξασφαλίσει περισσότερο φυσικό αέριο από την Αλγερία και την Αίγυπτο για να αντικαταστήσει μέρος του φυσικού αερίου που προμήθευε από τη Μόσχα

Οι αρχές της Ρώμης ανέθεσαν επίσης στη Snam να αγοράσει δύο νέους πλωτούς τερματικούς σταθμούς για εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ζήτησαν από τον όμιλο να βοηθήσει στην πλήρωση των δεξαμενών αποθήκευσης αερίου της χώρας. Μαζί με τις επενδύσεις για τη βελτίωση της μεταφοράς φυσικού αερίου, ο όμιλος έχει επίσης ένα έργο για τη δημιουργία νέων χώρων αποθήκευσης αερίου στη βόρεια Ιταλία, είπε ο Venier.

Η πορεία του φυσικού αερίου

Παράλληλα, η Snam ανέφερε μείωση 9% στην κατανάλωση φυσικού αερίου από τον βιομηχανικό τομέα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη ότι οι εταιρείες στην Ιταλία έχουν μειώσει τη δραστηριότητα ή έχουν στραφεί σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας ενόψει των υψηλών τιμών των εμπορευμάτων και των δυσκολιών εφοδιασμού.

Η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 μειώθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση στα 51,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η Snam, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου της Ιταλίας και το μεγαλύτερο μέρος της αποθήκευσης φυσικού αερίου, κέρδισε πρόσφατα έγκριση για τη δημιουργία πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στο λιμάνι Piombino της Τοσκάνης την άνοιξη και για την κατασκευή μιας δεύτερης FSRU στα ανοιχτά της Ραβέννα το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης