Επικαιρότητα

Μετά την παράδοση της Kherson οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος στο Donbass - Νέα ευκαιρία διαλόγου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

Μετά την παράδοση της Kherson οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος στο Donbass - Νέα ευκαιρία διαλόγου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας
Ενισχύονται οι ενδείξεις που θέλουν τους αμερικανούς να πιέζουν τους Ουκρανούς για διαπραγματεύσεις ενώ και οι Ουκρανοί μιλούν για συνομιλίες (δηλώσεις Kuleba του Ουκρανού Τπουργού Εξωτερικών)
(upd) Μετά την αποχώρηση από την Kherson των 50.000 ρώσων στρατιωτών… και την ανακατάληψη της πόλης χωρίς μάχες από τους Ουκρανούς… δύο νέες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα
1)Ενισχύονται οι ενδείξεις που θέλουν τους αμερικανούς να πιέζουν τους Ουκρανούς για διαπραγματεύσεις ενώ και οι Ουκρανοί μιλούν για συνομιλίες (δηλώσεις Kuleba του Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών)
2)Ενώ οι ρώσοι αποχώρησαν από την Kherson ως ένδειξη καλής θέλησης για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και για να αποφύγουν εκατοντάδες θύματα, στο Donbass ξεκίνησε προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προκαλώντας εκατοντάδες απώλειες στους Ουκρανούς…
Να σημειωθεί ότι ενώ δεν είχε ξεκινήσει η εισβολή στην Kherson οι Ουκρανοί έχασαν στις διάφορες απόπειρες επίθεσης - ταγμάτων πάνω από 13.400 στρατιώτες…και η μεγάλη μάχη δεν είχε διεξαχθεί...

Το ιστορικό της απόσυρσης - παράδοσης της Kherson χωρίς πόλεμο

Στις 9 Νοεμβρίου, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να αποσύρει τις στρατιωτικές της μονάδες σχεδόν 50.000 στρατιώτες από την δυτική πλευρά του Δνείπερου.
Η απώλεια του ελέγχου της Kherson ήταν μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη στρατιωτική απώλεια της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ήδη οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την πόλη από την οποία αποχώρησαν οι ρώσοι.
Οι ρώσοι έδωσαν εντολή να καταστραφούν οι γέφυρες.
Η γέφυρα Antonovsky και η γέφυρα του φράγματος Kakhovskaya και άλλες διαβάσεις ανατινάχτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι ρώσοι κατέστρεψαν όλες τις οδικές διαβάσεις – γέφυρες που συνδέουν την δυτική πλευρά με την ανατολική πλευρά του Δνείπερου ποταμού.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν διάφορες υποδομές… είχαν ως στόχο να επιβραδύνουν την ουκρανική προέλαση όσο το δυνατόν περισσότερο.
Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις διαβάσεις σε όλο το μήκος του ποταμού.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, μέρος του φράγματος Kakhovskaya να υποστεί ζημιές.
Μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα, η εκκένωση των αμάχων συνεχίστηκε καθώς κάποιοι παρέμειναν στην πόλη.
Στις 11 Νοεμβρίου, το τελευταίο πλοίο διέσχισε τον Δνείπερο από την Δυτική προς την ανατολική πλευρά.

Διβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/651460/meta-tin-paradosi-tis-kherson-oi-rosoi-kerdizoun-edafos-sto-donbass-nea-efkairia-dialogou-metaksy-rosias-oukranias

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης