Ενέργεια

Nasser (Saudi Aramco): Πρόβλημα για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου όταν η Κίνα αρχίζει να «ζητά»

Nasser (Saudi Aramco): Πρόβλημα για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου όταν η Κίνα αρχίζει να «ζητά»
Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει σφιχτή σύμφωνα με τη Saudi Aramco

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει σφιχτή σύμφωνα με τη Saudi Aramco. Και αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για έναν κόσμο που εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ορυκτά καύσιμα.

«Σήμερα υπάρχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα που είναι εξαιρετικά χαμηλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, σε συνέδριο στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια, στάθηκε στον παράγοντα «Κίνα» και την επάνοδο της οικονομικής της δραστηριότητας, συμπληρώνοντας ότι: «Εάν η Κίνα ανοίξει την οικονομία της και αρχίσει να βελτιώνεται η δραστηριότητα ή η αεροπορική βιομηχανία αρχίσει να ζητάει περισσότερα καύσιμα αεροσκαφών, θα διαβρωθεί αυτή η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα».Ο Nasser προειδοποιεί ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν γρήγορα να εκτοξευθούν και πάλι.

«Όταν διαβρώνεται αυτή η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί. Δεν θα υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε αναταραχή - οποιαδήποτε διακοπή, οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός οπουδήποτε στον κόσμο» κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης