Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: 13 δισ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας

ΗΠΑ: 13 δισ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας

Το 70% των γραμμών μεταφοράς της χώρας είναι ηλικίας άνω των 25 ετών

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε μέσω του Υπουργείου Ενέργειας (DOE) την Παρασκευή ότι προχωρά σε επιχορήγηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέα χρηματοδότηση στο πλαίσιο του δικομματικού νομοσχεδίου για τις υποδομές για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου των ΗΠΑ.

Ο νόμος για τις υποδομές αξίας 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που ψηφίστηκε πέρυσι, παρέχει 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθούν τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των αυξανόμενων απειλών όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η κλιματική αλλαγή, ανέφερε η DOE, και άλλα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν στην κατασκευή νέων γραμμών μεταφοράς.

Εκτιμάται ότι το 70% των γραμμών μεταφοράς της χώρας είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και αυτή η γερασμένη υποδομή καθιστά ευάλωτες τις αμερικανικές κοινότητες, τις κρίσιμες υποδομές και τα οικονομικά συμφέροντα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Το αναβαθμισμένο σύστημα μεταφοράς είναι επίσης κρίσιμο για την οικονομική επίτευξη των στόχων του Μπάιντεν για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% κάτω από τα επίπεδα του 2005 το 2030 και για την επίτευξη 100% καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035.

Ο Λευκός Οίκος ότι ετοιμάζονται άλλες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η επίσπευση της έγκρισης νέων γραμμών μεταφοράς, η προώθηση σημαντικών αναθεωρήσεων έργων και η υποστήριξη της μεταφοράς αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης