Ενέργεια

Biden: Σε εφαρμογή το ανώτατο όριο της τιμής του ρωσικού πετρελαίου

Biden: Σε εφαρμογή το ανώτατο όριο της τιμής του ρωσικού πετρελαίου

Περίπου το 70%-85% των εξαγωγών αργού της Ρωσίας μεταφέρονται με τάνκερ

 

Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε την Πέμπτη ότι τα ανώτατα όρια τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο που προτείνονται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ομάδας των G7 είναι σε εφαρμογή, προσθέτοντας ότι μίλησε με την Υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν για το θέμα.

«Ναι, παίζει», είπε ο Biden στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης για την Ημέρα των Ευχαριστιών σε πυροσβεστικό σταθμό στο νησί Ναντάκετ.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επρόκειτο να επαναλάβουν τις συνομιλίες αφού δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το επίπεδο περιορισμού των τιμών του ρωσικού πετρελαίου που προέρχεται από τη θάλασσα.

Η κυβέρνηση Biden βλέπει το ανώτατο όριο τιμών ως τρόπο για να μειώσει τα έσοδα από το πετρέλαιο για τη Ρωσία, μια σημαντική πηγή χρηματοδότησής της για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, διατηρώντας παράλληλα τη ροή του ρωσικού πετρελαίου και αποφεύγοντας τις αυξήσεις των τιμών.

Οι G7, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αυστραλίας, πρόκειται να εφαρμόσουν το ανώτατο όριο τιμών στις θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις 5 Δεκεμβρίου.

Περίπου το 70%-85% των εξαγωγών αργού της Ρωσίας μεταφέρονται με τάνκερ και όχι με αγωγούς. Η ιδέα του ανώτατου ορίου τιμής είναι να απαγορεύσει στις ναυτιλιακές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες να διακινούν φορτία ρωσικού αργού σε όλο τον κόσμο, εκτός εάν πωλείται όχι περισσότερο από την τιμή που ορίζουν οι G7 και οι σύμμαχοί της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης