Turn Forward: Ο νέος αμερικάνικος φορέας που θα «τρέξει» offshore αιολικά 100 GW μέχρι το 2025

Turn Forward: Ο νέος αμερικάνικος φορέας που θα «τρέξει» offshore αιολικά 100 GW μέχρι το 2025
Οι ΑΠΕ θα φέρουν στο προσκήνιο δυνατότητες αλλαγής του παιχνιδιού για την αύξηση της καθαρής, εγχώριας παραγωγής ενέργειας την επόμενη δεκαετία

Ένας νέος φορέας έχει ιδρυθεί στις ΗΠΑ με αντικείμενο τα υπεράκτια αιολικά και τη συνεργασία με ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις για τη δημιουργία ενός σχεδίου έως το 2025 για την κατασκευή 100 GW και πλέον θαλάσσιων σταθμών.

Όπως μεταδίδει το rechargenews, στόχος είναι η δημιουργία μιας εθνικής ατζέντας που θα δώσει σημαντικές και πολύτιμες λύσεις μέσω των offshore αιολικών, στις τρέχουσες κλιματικές, οικονομικές, ισότιμες και περιβαλλοντικές προκλήσεις της χώρας.

Περί του Οργανισμού

Πρόκειται για τον Οργανισμό Turn Forward, την ηγεσία του οποίου θα ασκήσει η Stephanie McClellan και με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος καθώς αναπτύσσεται η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας».

Σύμφωνα με την McClellan, οι ΑΠΕ θα φέρουν στο προσκήνιο δυνατότητες αλλαγής του παιχνιδιού για την αύξηση της καθαρής, εγχώριας παραγωγής ενέργειας την επόμενη δεκαετία. «Σε επίπεοδο βιομηχανικής κλίμακας, μπορεί να δημιουργήσει έναν τεράστιο αριθμό διαρκών θέσεων εργασίας, βοηθώντας παράλληλα να μεταμορφωθούν οι κοινότητες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της ιστορικής μας εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα».

Το momentum

Από την πλευρά του, ο Eddie Ahn, εκτελεστικός διευθυντής της Brightline Defense υπογράμμισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μπει στο προσκήνιο το Turn Forward. Και όλα αυτά, μια εβδομάδα πριν τη δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για εκμίσθωση περιοχών στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας.

«Η ικανότητα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι απαράμιλλη, αλλά αυτές οι υψηλές προσδοκίες συνοδεύονται από τεράστια ευθύνη» πρόσθεσε.

Η έναρξη του Turn Forward, το οποίο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, συνοδεύτηκε από μια δημοσκόπηση που ανατέθηκε από το Nexus Polling. Μάλιστα, το 70% ενός δείγματος κατοίκων που ερωτήθηκαν, υποστηρίζουν την επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

«Η Turn Forward θα αναλάβει μια συλλογική και ολοκληρωμένη προσπάθεια υπεράσπισης για να διασφαλίσει ότι υπάρχουν οι απαραίτητες πολιτικές, η εκπαίδευση και ο ενθουσιασμός σε επίπεδο εδάφους για τη δημιουργία και τη σωστή κατασκευή αυτού του απίστευτου πόρου», δήλωσε η McClellan.

Ο μεγάλος στόχος

Σημειώνεται ότι το 2021, η κυβέρνηση Biden έθεσε έναν «εθνικό στόχο» να αναπτύξει 30 GW υπεράκτιων αιολικών έως το 2030. Η συγκεκριμένη πρόταση συνεπάγεται τη δημιουργία πέρίπου 77.000 θέσεων εργασίας στη βιομηχανία και τις γύρω κοινότητες, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδότηση 10 εκατ. νοικοκυριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης