Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Γερμανία σχεδιάζει δίκτυο αγωγών υδρογόνου μήκους 1.800 χλμ.

Η Γερμανία σχεδιάζει δίκτυο αγωγών υδρογόνου μήκους 1.800 χλμ.

Θα διπλασιάσει την ικανότητα ηλεκτρόλυσης σε δέκα γιγαβάτ μέχρι το 2030

 

Η Γερμανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα δίκτυο αγωγών υδρογόνου μήκους 1.800 χιλιομέτρων έως το 2027 με κρατική συμμετοχή, σύμφωνα με προσχέδιο στρατηγικής του υπουργείου Οικονομίας που είδε το Reuters την Παρασκευή.

Το έγγραφο προβλέπει επίσης ότι η Γερμανία θα ενθαρρύνει τη χρήση μπλε υδρογόνου και να το εισάγει κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου προς το πράσινο υδρογόνο.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θέλει να στραφεί προς καθαρότερες πηγές ενέργειας και να διαφοροποιήσει τις προμήθειες της, ειδικά αφού η εισβολή στην Ουκρανία υπογράμμισε τις παγίδες της μεγάλης εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η δημιουργία μιας εταιρείας δικτύου υδρογόνου με κρατική συμμετοχή χρειάζεται για να χτιστεί ένα σύστημα που να είναι κατάλληλο για τον σκοπό και οικονομικά προσιτό, ανέφερε η εφημερίδα. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της στη βιομηχανία σύντομα.

Η κυβέρνηση προβλέπει επίσης ότι η Γερμανία θα διπλασιάσει την ικανότητα ηλεκτρόλυσης σε δέκα γιγαβάτ μέχρι το 2030, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον Σεπτέμβριο δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει μια έκρηξη στη χρήση του υδρογόνου ως τρόπο διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας της και για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της.

Το μπλε υδρογόνο εξάγεται από το φυσικό αέριο και δεσμεύει τις εκπομπές CO2 σε υπόγεια ή υποθαλάσσια αποθήκευση. Θεωρείται ως μια μεταβατική προσέγγιση, ενώ το πράσινο υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εξόρυξη, δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τη ζήτηση. Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι αντιτίθενται σε αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης