Τελευταία Νέα

«Όχημα» των πράσινων φιλοδοξιών της Ιρλανδίας η RWE - Το νέο deal στα offshore αιολικά

«Όχημα» των πράσινων φιλοδοξιών της Ιρλανδίας η RWE - Το νέο deal στα offshore αιολικά
Στόχος είναι να φτάσουν τα υπεράκτια αιολικά στα 7 GW ως το 2030

Ο γερμανικός γίγαντας RWE πρόσθεσε ένα δεύτερο έργο στα υπεράκτια αιολικά του συμφέροντα στην Ιρλανδία, καθώς σημαντικοί διεθνείς παίκτες διατηρούν αυξημένες φιλοδοξίες στον τομέα.

Η RWE αγόρασε την Power Offshore Developments στα νοτιοανατολικά της Ιρλανδίας, υποστηρίζοντας εύρος ισχύος έως και 900 MW ανεμογεννητριών. Σημειώνεται ότι η παρουσία της RWE είναι έντονη στην Ιραλνδία, με τη κυβέρνηση της χώρας να τη θεωρεί «βασικό εταίρο» στις ενεργειακές της φιλοδοξίες.

Στις ευρύτερες φιλοδοξίες της χώρας στην πράσινη ενέργεια, στόχος είναι να φτάσουν τα υπεράκτια αιολικά στα 7 GW ως το 2030.  Ο Sven Utermöhlen, Διευθύνων Σύμβουλος αιολικής υπεράκτιας βιομηχανίας της RWE Renewables, δήλωσε: «Η εξαγορά του αιολικού πάρκου East Celtic αποτελεί σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ιρλανδικής υπεράκτιας επιχείρησης της RWE. Το συγκεκριμένο project θα μπορούσε να συμβάλει στον στόχο της ιρλανδικής κυβέρνησης κατά 80% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030».

H θέση της RWE

Η RWE τόνισε ότι η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό της βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης «και δεν έχουν ακόμη ληφθεί σημαντικές αποφάσεις, από το συνολικό μέγεθος του αιολικού πάρκου έως τις τοποθεσίες των στροβίλων, τις διαδρομές καλωδίων και τη γη. Οι διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν πλέον το 2023.

Αξίζει τέλος να υπενθυμιστεί ότι το περασμένο έτος, την αποχώρησή της από έργο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ιρλανδία αποφάσισε η Equinor, διακόπτοντας την συνεργασία που είχε συνάψει με την ιρλανδική εταιρεία ESB. Η απόφαση της Equinor να αποσυρθεί από το έργο προέκυψε εν μέρει, λόγω της αβεβαιότητας με τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές και ήρθε μετά την αναθεώρηση της στρατηγικής της εταιρείας για κερδοφόρα ανάπτυξη στον τομέα των ΑΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης